Noniin. Nyt on sitten jo toinen viikko kerenny vierähtää täällä. Aika on kyllä menny nopeasti. Aamut kuluu koulussa tai työharjottelussa, illat on aina jossakin menossa, niin eipä tässä ehdi edes paljon ajatella. Nähtävää riittäää!

Keskiviikkona suunnattiin lähes koko porukalla heti työharjottelun jälkeen kohti Shanghain keskustaa. Ohjelmassa oli ihanan Heidin 22- vuotis synttäreiden juhlistaminen ravintolaillallisella (<-kuulostaapa pramealta) ja vierailulla yhdessä maailmankorkeimmista rakennuksista. Korkeutta Shanghai World Financial Center Observatory:lla oli 474 metriä ja kerroksia huikeat sata. Näkymät oli kyllä aivan tosi hienot valojen loistaessa hämärällä taivaalla. 

rakennus-normal.jpgtuli

Näkymiä vielä enne torniin nousua.

rakennukset2-normal.jpg

Käytiin siis vasemman puoleisessa rakennuksessa, viereen raenteilla vielä astetta korkeampi torni.

IMG_4055-normal.jpg

Sisällä nähtiin Shanghain ydinkeskusta pienoismallin muodossa.

IMG_4072-normal.jpg

Nyt korkeutta vajaa 500 metriä.

IMG_4083-normal.jpg

Korkeuksissa.

 

Tänään vietettiin lauantaipäivää rennolla otteella. Tehtiin Hannan kanssa meijän huoneeseen kunnon siivous, jonka jälkeen lähettiin yhdessä pikkuporukalla nauttimaan auringonpaisteessa ulos. Ulkona Veera sai loisto idean, lähdettäisiin käymään kävelemällä lähikeskustassa Zhouphussa. Eikun tuumasta toimeen. Ensiksi suoritettiin pieni energiatankkaus koulunruokalassa ja sitten menoksi. Matkaa kertyi vähän yli 5 kilometriä, ei matka eikä mikään. Aikaa kulu kuitenki ihan kivasti, koska joka paikassa kävelyteitä ei ollu, niin pompittiin sitten siellä autojen keskellä. Matkalla nähtiin Shanghaista myös vähän sitä köyhempää puolta, kun kävellessä ohitettiin paikallista slummialuetta. Olihan se aika karua.

IMG_4215-normal.jpg

Reippailijat!

IMG_4213-normal.jpg 

Puhdasta vettä, vai mitä?

IMG_4228-normal.jpg

Hedelmäkauppa tienlaitamilla.

IMG_4221-normal.jpg

Hökkeleitä. Nämä ei luultavasti kuitenkaan asuttuja. Onneksi.

IMG_4226-normal.jpg

Slummialueen maisemaan. Autot niillä on kyllä ihan hienoja. Kumma kyllä!

IMG_4230-normal.jpg

Vierailtiin matkalla myös paikallisessa herkkukaupassa.

 

Huomenna vuorossa paikallisen eläintarhan näkeminen. Saa nähä mitä tuleman pitää :)

Zaì jiàn!

-Nella-