Heipähei Kiinassa ollaan. Ensimmäiset pari päivää takana ja paljo on ehitty jo näkemään. 

Tultiin paikallista aikaa tiistaiaamuna 07.00 perille, eli samoilla silmillä mentiin maanantai ja tiistai. Lentokentältä suunnattiin bussilla kohti kampusaluetta. Täältä on noin 25 kilsaa Shanghain keskustaan, mutta tosi hyvät kulkuyhteydet sinne. Tässä pari kuvaa kampusalueelta:

IMG_3791-normal.jpg

IMG_3787-normal.jpg

Asutaan siis tämmösessä yliopistokampuksen asuntojen seiskakerroksessa, jossa on vaihto-oppilaita muualtaki maailmaa. Meillä on ihan siistit ja tilavat kahenhengen huoneet mutta keittiö, vessat, suihkutilat ja pyykkäyshuone on yhteisiä. Järkytys oli kaikille vessat ku niissä ei oo ollenkaa pönttöä, eikä paperia, vaan iso reikä lattiassa vaan :D opittiin et paperia pitää kantaa aina laukussa mukana.

IMG_3775-normal.jpg

Tässä meän huone.

Ensimmäisenä päivänä lähettiin heti aamusta kattoon paikallista "pikkukeskustaa" Zhou pu:ta. Länsimaalaisina saatiin paljo katseita heti alusta asti, osa tuli jopa ottamaan kuvia :D Toinen mikä pisti silmään heti aluks, oli liikenne. Kävelijät, pyörät, mopot, linkut, autot, rekat kaikki sekasi, eikä minkäännäkösiä liikennesääntöjä! tööttäilyä riitti.

Käytiin ravintolassa syömässä kiinalaista ruokaa, ja oltiin varmaan aika huvittava näky ne puikot kourassa. Meillä on siis täällä englantia puhuvia kiinalaisia opiskelijoita oppaana ja ne yrittiki kovasti opettaa meitä... Käytiin sit kierteleen vielä kauppoja ja niitä kyllä riitti. 

Keskiviikkona alettiin sitte heti opiskeleen. Meillä on täällä siis kaks päivää viikosta koulua ja kolme päivää harjottelua, poikkeuksena eka viikko jolloin on vaan luentoja.  Käytiin tutustuun tähän kouluun ja kiinalaisten lähihoitajien luokkiin. Tilat oli ihan käsittämättömän tilavat ja hienot. 

Tässä pari hienoa luokkaa:

IMG_3826-normal.jpg

IMG_3817-normal.jpg

Tässä nämä hienot opiskelutilat!

Illalla jatkettiin sitte kauppojen kiertelemistä siinä samassa paikallisessa keskustassa. Perjantaina sitte mennäänki ite shanghaihin.