Moikkamoi! Pitkästä aikaa sain taas aikaseksi kirjotellla tänne vähän kuulumisia. 

Lauantaina me pidettiin täällä oikee kunnon turisteilupäivä ja kierreltiin parissa nähtävyyspaikassa "oppaamme" Lean johdolla. Ohjelmassa oli käydä katsomassa Shanghain vanhakaupunki ja kuuluisa puutarha Yu Garden, mutta ei me kummassakaan paikassa kovin kauan viihdytty, kun joka paikka oli täynnä ihmisiä. Lauantai oli siks vähän huono päivä mennä tollasiin tunnettuihin paikkoihin.

Lähdettiin täältä koululta matkaan aamulla kymmeneltä. Ensin matkustettiin bussilla lähikaupunki Zhou Phu:un, josta kokeiltiin ensimmäistä kertaa matkustaa bussilla ihan Shanghain keskustaan. Aiemmin ollaan aina menty taksilla keskutaan, mutta kun saatiin tietää tosta bussista niin pitihän se kokeilla. Matka oli aika pitkä ja kesti kauan, mutta ei se 1 yuanin ( n. 12 snt.) hintakaan päätä huimannu. Tuli kyllä paljon halvemmaksi ku taksilla ajelu, vaikka ei se sekään kallista täällä oo. Bussista jatkettiin sitten suoraa matkaa metrolla kohti Vanhaakaupunkia. Metroja piti vaihtaa monta kertaa ja ku viimein päästiin peille huomattiin, että eihän meillä ollu kulunu matkustukseen ku vähän vajaa kolme tuntia. Ei paha.

Ensiksi ei meinattu löytää Vanhaakaupunkia millään, mutta onneks meidän kohdalle osui just joku niistä harvoista englanninkielentaitoisista Kiinalaisista ja osasi opastaa meidät perille. :) No ite Vanhassakaupungissa me ei jaksettu sitten ees kovin kauaa olla, vaikka paljon nähtiinkin vaivaa sinne pääsemiseen. Paikka oli niin täynnä porukkaa, että sai kyllä kantaa laukkua tiukasti kainalossa taskuvarkaita peläten. En kyllä ees oikeestaan tiiä onko täällä hirveesti sellasia, ei oo ainakaan vielä osunu kohalle, mutta joka tapauksessa. Vanhakaupunki oli sinänsä oikeen nätti paikka, mutta juurikin tuo väen paljous tappo vähän halua tutstua siihen kunnolla.

 

IMG_4404-normal.jpg

Vanhankaupungin portilla.

 

IMG_4416-normal.jpg

Joki kaupungin keskellä, jossa erittäin puhdasta vettä.

 

IMG_4421-normal.jpg

Ihmisiä, jos jollekkin jäi epäselväksi.

 

IMG_4427-normal.jpg

IMG_4434-normal.jpg

Veeralla ja Tuijalla linjat kuumana.

 

No vanhankaupungin jälkeen suunnattiinkin Yu Gardenille. Ekaksi kävästiin syömässä, missäpä muuallakaan ku vanhassa kunnon mäkkärissä ja sitten lähettiin puutarhalle. No oltiin just päästy sinne niin huomattiin, että  paikka oli just menny kiinni. Osalla porukkaa harmitti kovasti, mutta onneksi myös suljetun alueen ulkopuolellakin oli paljon nähtävää. Ja lähettiinkin sitten kierteleen lähistöllä olevia katukauppoja.

 

IMG_4445-normal.jpg

Turisti.

 

Yu Gardenin jälkeenki ohjelmaa vielä riitti. Lähettiin vielä vähäksi aikaa shoppailemaan ja käveleskelemään keskustaan.

 

IMG_4455-normal.jpg

Hunan Road vai olikohan Nanjing Road. Mikä lie....

 

IMG_4458-normal.jpg

Keskustassa riitti lauantai-iltana kaiken maailman soittajia, laulajia ja tanssahtelijoita vauvasta vaariin.

 

Sunnuntai meniki sitten vähän rauhallisemmissa merkeissä ja mähöttiin vaan koko päivä asuntolalla ja illalla pidettiin taco ilta. Voitteko kuvitella kuin hyvälle maistu normaalit tortillat ja jälkkrinä hedelmäsalaatti. Mums! :D

Tänään on vuorossa reissu Ikealle. Ootan ku kuuta nousevaa, että saan näkkäriä, pottumuussia, puolukkahilloa, rieskaa, lohta...... NAMNAMNAM! 

- Nella -